2022-08-09
早排网上有篇文章,提及D茶档应该收档,其中一个原因系价钱贵!哩点极有同感! 好似依家出差铜锣湾,下下去茶档都成60蚊一个 Lunch,又唔系特别好食,劲肉痛! 所以..... 出差另一个 job 就系发掘平价美食,今日就发掘咗哩间肥仔记面食,门口大大只字写住全日24蚊,重平过岱民25蚊两𩠌饭,咁就入去睇睇咩环境!全日粉面套餐 $36 单拼面+油菜+豆桨,两𩠌加6蚊,点咗碗水饺牛根河,油菜只得生菜,河粉食汁,多葱!优点:1, 价钱平.2, 食物质素唔错,牛根炆得够冧够入味一D都唔韧,水饺有两粒,虾肉弹牙.3, 油菜落我中意嘅蚝油,唔好以为落蚝油系必然呀,有D得豉油咋!4, 份量无偷工减料性价比高!缺点:1, 环境唔多理想,总系感觉唔够干净.2, 牛腩汁颜色就够深,但味道唔够香浓惹味.3, 豆浆唔够甜唔够冻.4, 冷气都唔多够冻.当然..... 24蚊一碗面,唔好要求多多,所以虽然缺点多多,但都俾好评笑脸高分!
优点:
1, 价钱平.
4, 份量无偷工减料性价比高!
缺点:
1, 环境唔多理想,总系感觉唔够干净.
2, 牛腩汁颜色就够深,但味道唔够香浓惹味.
3, 豆浆唔够甜唔够冻.
4, 冷气都唔多够冻.