2022-06-18
服务员态度极差比钱时收银店员在讲电话,但讲电话同时又唔同人讲等等,亦冇做任何手势示意要等等或者收到讯息,都冇同我讲佢同边个讲紧电话。其实礼貌嘅野好简单,谭仔阿姐同茶楼呀姐都做到。唔知点解贵公司嘅收银店店员连基本礼貌都冇。然后店内太嘈,第一次同店员讲收款方式,收银店员并冇任何反应。惊个收银店员听唔到,始终佢挂住听电话冇理过我,所以第二大声啲同店员讲收款方式,立即比个收银店员怪责唔够体谅,唔够温柔体贴,仲要比收银店员呼喝:「老细打比我呀。」好似怪责老细打比佢同时又怪责我唔系佢肚入面条虫,竟然唔知老细打比佢。 我心谂:???呀姐你咩都冇讲又唔做下手势我点知?好啦其实都明白前线辛苦,但由入去到出黎个服务态度都唔系咁好。坦白讲,正系叫你啲员工点左两次餐,沟通时间3分钟都冇,句野仲要短到系点咩餐、问有冇沙冰仲有句有咩付款方式,同埋每一次都会讲返唔该做返基本礼貌,但贵店啲员工真系搞唔掂。有啲可能太忙有少少燥底所以冇咩心情啦,哩啲都明嘅。但个收银真系极品,佢呻完一句老细打比佢米算啰,仲要闹我。我只系讲左句:八达通比呀唔该。麻烦老板唔信请查看一下闭路电视如果老板纵容店员发客人脾气真系冇嘢好讲已经唔系要啲
麻烦老板唔信请查看一下闭路电视
如果老板纵容店员发客人脾气真系冇嘢好讲
已经唔系要啲基本嘅礼貌同沟通
另外系话紧2022/06/18 晚更当值嘅中年长头发马尾银收姨姨
麻烦咁为难不如唔好返工,唔好出粮。
比你份粮我任你闹呀真系