话说自从元朗俩口小吃攞咗米芝莲推介之后,基本上每日都系排到人山人海,就算系平日都要预早去排队。小弟之前有幸平日放假去食过,真系觉得超好味,但就真系等得太耐,所以一直都未去食第二次,直到近排先知道原来佢地喺中环开咗间分店,仲要唔使排队,我就当然拖实另一半去带佢试吓。去到佢地中环分店,先知道原来系一个food count 黎,所以系自己揾位坐,而个food count亦都有好多各种各样唔同嘅菜式。但我哋冲着俩口小吃黎,点会试其他嘢呢,我地就嗌咗:1)香煎虾饼刈包 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️2)韩式泡菜炸鸡刈包 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️3)芋泥肉松压饼 ⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️虽然我知道米芝莲嘅推介系有分边间店边个地区,但系我觉得俩口小吃黎讲,不论系元朗定系中环都系一样出色🥹🥹韩式泡菜炸鸡刈包个鸡嫩到爆,啲汁一咬落去爆出黎,而个韩式酱亦都配搭恰到好处,极力推荐。而个虾饼反而味道就比较清淡,适合啲唔钟意重口味嘅人,而个刈包包皮非常QQ松软,而我个人就欢喜韩式泡菜炸鸡刈包🤤🤤之后就再试埋佢个芋泥肉松压饼,以一个小食嚟讲非常出色,但我就觉得芋泥嘅味道淡咗啲。最后埋单$176,相比起元朗嘅俩口小吃,
3)芋泥肉松压饼 ⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

最后埋单$176,相比起元朗嘅俩口小吃,每样款式贵多十元八块,但相比起唔使排队、又唔使热、又可以有个位坐低嚟食,呢啲钱我觉得值得比。唯一要吐槽嘅系佢地唔收现金同埋八达通,而职员都系好香港,惯性西面,问多一句都唔想覆你,我觉得呢样系可以改善一下。
2023-07-22
  • 韩式泡菜炸鸡刈包