喺vcity食极都系烧肉日式野居多,今次见到间新开嘅泰国嘢,所以就想去试一试😚不过我哋8:30去到,但系都已经差唔多😀相信呢度应该唔错!入到去都一如以往有个QR code俾你落单,我哋当然拣咗最受欢迎嘅烧猪颈肉同虾饼啦,之后就嗌咗一个面同一个饭share食😉首先个猪颈肉份量真系唔少,又烧到卜卜脆,入面都带有几分Juicy😍虾饼就劲足料入面基本上都系虾肉,十分弹牙🤤之后我就叫咗个泰北咖喱鸡髀面,鸡髀部份相当入味,而且一撕即断,而个面就非常唔简单,个汤底基本就系一个咖喱汁,加埋啲面一齐食就十分惹味,个咖喱汁非常香浓,无论捞什么嘢都非常之配搭👍🏻👍🏻👍🏻而友人食咗个太阳蛋香叶炒肉碎饭,一上枱就已经闻到劲香嘅镬气味,啲香气同肉碎炒为一体,捞饭食简直系一流,加埋只蛋香,呢啲饭基本上劲快俾我哋K.O🤣🤣最后就系梗系要食返个芒果糯米饭完场啦,椰汁系一个重点佢可以调和糯米饭同芒果,食落都舒服,绝不可以错过经典泰国甜品😍😍

虾饼就劲足料入面基本上都系虾肉,十分弹牙🤤