2023-09-14 168 浏览
近期见到呢间多次出现起IG,好多都话鸡白汤好正,于是就揾埋男朋友一齐去旺角果间试下啦!我仲以为会好旺,就OpenRice 订定位,大概六点搭三去到点知无人,同上次同一个时间去奇迹拉面系完全两个世界,到最尾食完就知点解噜!点左两款鸡白汤:金鹤·鸡白汤及极浓·鸡白汤,主要最大分别系汤头浓厚程度及价钱,其他都一样,成碗拉面我最钟意系鸡胸肉既口感,好嫩🤭同我平时食果啲即食鸡胸肉一样😎除左拉面仲叫左两款小食,照烧黑豚肉肠及盐烧秋散,两款都好好食😋肉肠更热辣辣多汁唔知系咪因为佢多分店,个人觉得服务唔太好😀第一碗拉面一上枱,我问店员「呢碗系极浓定普通?」个位店员只系讲「鸡白汤」共两次,我心谂「两碗都系鸡白汤㖞,讲多两个字都唔得👎」可能我同呢位店员唔夹,成个feel不太好,夜晚喉咙有啲渴渴地,令我怀疑🤨有味精!原本仲谂住迟啲试龙虾汤拉面架,现在可能说不了!有时真系唔可以只相信网上,要亲身去试食先得😚鸡白汤拉面起我心目中既第一名,始终都系来自大阪的《ぼっこ志》🩷🩷🩷

金鹤鸡白汤拉面
极浓鸡白汤拉面