同女友纪念日黎到元朗食野,上网见到呢间好高分就特登稳呢间食,地方唔算难稳,系街口见到间舖果时觉得门面普通姐,有无咁高分?一坐低叫左个烟肉通粉同龙利柳芝士面。另外叫左黑毛猪沙律同水牛城鸡翼。首先当然上左餐包同磨菇汤先,个餐包系牛角包,几细个,但品质好好,我琴落去个面包识弹返去原本形状,味道香口。磨菇汤好好饮。系完全用鲜菇菌去做,饮落好香,唔系罐头汤既味。鸡翼嫩口,个味都几似外国连锁店wild wings 既buffalo chicken wing。黑毛猪得一串但味道唔错,多肉汁,无点调味却有好香既肉味。主菜到,烟肉通粉,老实说香到,同好食到比荃湾既beans还要好,个cream唔漏之如好香,食完个口都好香。另外个芝士面可能焗唔够既关系,仲有小小水汪汪,而味道都比较清啲。最后试埋椰子雪榚,上到黎卖相已经有,不突只,我好欣赏佢只匙更都系雪涷上埋比你,点解咁重要?因为匙更温度可以影响你食雪榚既味道,所以真系十分之欣赏。个雪榚一食,香到不得了,椰子味真系食完半个钟个口仲有只香味,甜度适中,好正。好满意既一餐,一定会再去

主菜到,烟肉通粉

好满意既一餐,一定会再去