2024-06-09
科学园有种神奇嘅魔力。系会想令人一放假就想过去chill下。可能少人啲个气场会舒服啲。今日放假过来荟聚轩轻松坐低饮下茶。我哋系大胃王,两个人叫咗六样嘢食。避风塘茄子卖相好靓,茄子大大件,炸得非常重松脆。里面多汁柔软。通常出边食既煎酿茄子口感好唔同。食落都几特别值得一试。香煎萝卜糕萝卜糕好足料,有好香浓嘅腊味配料。煎到岩岩好金黄色脆卜卜。食落去系好足萝卜丝唔系好多粉𠮶只。赞!鲜竹牛肉球牛肉球超级大粒。一笼有三粒。牛肉底下仲有一块块腐竹。一咬落去好多汁冇腥味,牛肉亦都好香滑。好好味!蟹籽鲜虾烧卖王我自己本身好钟意食烧卖,每次都会叫。猪肉同埋肥肉嘅比例啱啱好,好多肉汁。我拎咗少少辣油点泥食。佢哋个辣椒油都好香,超级正!佛跳墙灌汤饺佛跳墙入边除咗有粒巨型饺子,入边有大粒冬菇,好软林嘅海参,鲍鱼,仲有一大块鱼肚。女仔食岩哂,啲汤好够味,成个感觉好鲜味。原只鲜虾肠粉肠粉好软滑,米香好浓。有种入口即溶嘅感觉。加埋原粒大大只既鲜虾,点一点佢地既甜酱油,成啖摆入口。只虾既厚实弹牙同埋肠粉既软绵一入口有好强烈既对比,好鬼好味!最后赞一赞佢个茶,我哋叫咗香片,茶香好浓又一啲都唔苦涩。岩哂食点心解油腻。
系会想令人一放假就想过去chill下。
可能少人啲个气场会舒服啲。
今日放假过来荟聚轩轻松坐低饮下茶。
我哋系大胃王,两个人叫咗六样嘢食。
避风塘茄子
卖相好靓,茄子大大件,炸得非常重松脆。
香煎萝卜糕
鲜竹牛肉球
蟹籽鲜虾烧卖王
我自己本身好钟意食烧卖,每次都会叫。
佛跳墙灌汤饺
女仔食岩哂,啲汤好够味,成个感觉好鲜味。
原只鲜虾肠粉