2016-11-06 350 浏览
见到几本饮食杂志都有推介呢间野嘅任食火锅,今日特登黎试下。综括黎讲食物嘅质素几好,同价钱相符。配料款式多且够特别,但系有部份无想像中咁好食。餐厅环境干净,装修有少少似酒吧,灯光比较暗,不过都坐得几舒服。今次我试嘅系店舖推介嘅极上吃到饱套餐,汤底拣左台湾红烧牛肉涮涮锅。牛腩份量够多,而且软嫩入味,食落仲有微微嘅辣。蔬菜吸左汤底嘅精华,非常滋味。呢个系套餐包埋嘅西班牙伊比利亚玫瑰猪颈肉,厚薄刚刚好,脂肪同肉嘅比例适中,肉味十足。同样都系套餐内嘅海鲜拼盘,种类繁多,有海虾、鲜鱼片、蚝、蚬等等,每样都非常新鲜,食得出唔系一般货色。再黎嘅系特选手工火锅拼盘,一共9款。值得一赞赏嘅系黑松露蟹肉饺同黑松露芝士豚肉饺,呢两样饺嘅共通点都系黑松露味好出,一咬落口即刻感觉到香浓嘅黑松露。至于墨鱼汁鸟结糖,算系店舖其中一样特色产品,但偏偏令人感到失望。呢款墨鱼滑口感平平无奇且单一,佢嘅制作过程有加入其他材料,但系完全食唔出。至于三重芝士系列嘅三款丸,芝士味道唔突出而又令丸嘅味道变得偏咸,令人感到失望。呢个火锅拼盘广被人推荐,虽然佢嘅配料真系几特别,但系我就觉得非常一般,下次都系散叫比较好。呢杯系盆栽香芋珍珠

西班牙伊比利亚玫瑰猪颈肉
海鲜拼盘
特选手工火锅拼盘
再黎嘅系特选手工火锅拼盘,一共9款。

盆栽香芋珍珠奶茶
呢杯系盆栽香芋珍珠奶茶,俾出面茶餐厅嘅杯大,味道唔错。奶茶上面舖上一层Oreo饼碎,丰富饮落去嘅口感,值得一试。
木糠珍珠奶茶布丁
最后系甜品,木糠珍珠奶茶布丁。布丁口感香滑,但系奶茶味唔浓,甚至唔系几食得出,令人再次失望。

整体黎讲,餐厅食物质素唔差,价钱略贵但都同质素成正比。不过套餐包嘅野已经好饱,试唔到其他任食嘅配料,所以建议细食嘅女士们都系散叫比较著数。
2016-11-06
西班牙伊比利亚玫瑰猪颈肉