闻说洒家啲粥好好味,见病病地就黎清下肠胃。环境几大同阔落,都坐得几舒服。不过d野食等左好耐下,隔离左右啲野黎晒我地仲等紧。。唔知系咪漏我单☹️, 之后见隔离又话落错单,服务真系要改善一下,anyway 追左两次啲野食终于好快黎😭。先试虾子蚝汁鲜竹卷,好juicy!索晒汁,入面全部都系爽口弹牙既虾肉,真系好好味!😍奶黄千层糕, 同酒楼平时食开既奶黄马拉糕唔同🤔呢个质感比较实唔够松软,可能系因为叫千层糕既分别?不过奶黄甜度不够,面头仲有啲椰丝,唔系我杯茶,试一次就够喇。终于到最期待既粥到喇😍田鸡滑鸡粥。 个粥底真系非常绵!有米香🤤田鸡同鸡都好嫩滑,每样有几旧咁,好正啊👍🏻。入面仲有两粒东菇,其实无咩味,我情愿佢搭多d葱花比我仲好😂美极焗鱼腩,呢个好香美极味。原来鱼腩系炸既,对我呢个病人黎讲太残忍。😭只敢浅尝一旧,炸粉薄,鱼腩啖啖肉,连条葱都好香,好好味可惜太热气😭下次好番再黎啦,好想食干沙牛河。

虾子蚝汁鲜竹卷
奶皇千层糕