2022-12-07 270 浏览
今日2个人黎左呢度食饭,一入到去已经好钟意呢度既装修,完全系80年代既风格,连佢地板个䃈砖,exactly系细个时婆婆屋企个䃈砖,真系倍感亲切!!我地2个女仔,一人叫左个米线,谂住佢都系一碗米线je,不如叫多个小食,点知碗米线俾我想像中大。我叫左个花胶鸡汤米线,碗米线有好多鸡、好多菜同仲有一块又大又厚既花胶。佢一黎到我就试左啖汤先,哗,好好饮呀个汤,好浓既鸡汤味。原本以为系得一块花胶,食食下发现原来有2块,都系咁大块,好似揾到宝咁劲开心。最后我系成碗米线食哂连汤都饮埋 朋友就叫左个蕃茄汤米线餐,佢系跟埋炒蛋既,再加个大汗鸡扒。一上个米线我地又系试个汤咩味,招牌果然系招牌,蕃茄味好浓,个汤唔系稀架,而且入面仲有一粒粒既新鲜蕃茄,感觉好健康,而个炒蛋都好味。不过真系要讲下块鸡扒,佢系大块既,但唔系超级大,不过真系好厚!我切开睇,入面啲鸡油仲滴紧出黎,juicy到呢~ 佢个皮好脆,但肉好滑。我以为会超级辣,但又唔系,而且辣得黎好香。至于个瑞士鸡翼,瑞士汁好浓,好味。我地上哂啲野先发现原来我地叫既全部都系鸡LOL。好在我同朋友最后都食得哂无嘥野,不过我地走𠮶阵都一路行一路嗌好饱。

蕃茄汤米线+炒蛋

瑞士鸡翼