2018-07-04 226 浏览
放工约左朋友系荃湾食晚餐,网上见到福丸水产推广,于是就黎试下佢个二人前晚餐,放工太累,二人前套餐就好似懒人包咁唔驶自己简。叫左两杯啤酒,麒麟啤酒(右边多泡个杯)和柚子啤酒(左边)鱼生刺身以厚切为主,有三文鱼、油甘鱼、帆立贝、甜虾同一款季节时令鱼,食落几新鲜,味道鲜甜盬烧山女鱼好入味,加埋西柠汁同萝卜蓉食会中和左鱼本身嘅咸味,鱼嘅卖相可以加强豆乳地鸡锅,鸡好嫩材料好足,试左先知原来个锅系甜嘅,同埋会愈煮愈甜,如果个锅系咸嘅会开心啲吉列黑豚,好大份,但就咁身比较干身,建议有啲配菜松叶蟹盖,全晚最期待,好彩都无令我失望,有职员帮手烤唔驶自己落手,但如果配饭应该会比起多士更香明太子茶渍饭,职员提醒我地饭入面有芝麻同芥末,有预先问有无食物敏感,好贴心有加分;茶渍饭暖暖地好易入口,有少少蟹籽相配更加香口雪糕又额外叫多左个清酒煮蚬,都唔错,几香甜,但份量不多最后见到menu有推介$128 6只浦村牡蛎,我地叫左6只生蚝,一试难忘番唔到转头,同系日本筑地食嘅味道一样,有淡淡海水味,蚝身好鲍满有光泽,系今日晚餐嘅冠军!推介大家黎食,但佢只系做星期日至四炸,$128真系好抵!如果下次OT我应该会考虑黎试试

叫左两杯啤酒,麒麟啤酒(右边多泡个杯)和柚子啤酒(左边)

吉列黑豚,好大份,但就咁身比较干身,建议有啲配菜

雪糕

又额外叫多左个清酒煮蚬,都唔错,几香甜,但份量不多

如果下次OT我应该会考虑黎试试佢嘅深宵一人前再加6只蚝