2014-10-24 7442 浏览
我一直叫嚷住想食片皮鸭,所以同事们就了我心愿^^ 呢度既环境几旧下,但都干净,侍应全都系叔叔伯伯,但佢地好友善好搞笑~ 我地叫左个6人餐,怕唔够食,再加多两个 头盘系三丝拌粉皮,平时出面食既鸡丝粉皮都只系比麻酱黎捞,但呢度除左麻酱,仲有芥末酱的,粉皮又唔会煮得太淋 菜肉饺,上台时只只都出哂烟,热呼呼的! 每一粒都又大又涨卜卜的,好食! 赛磅蟹,中间应该系黑醋,我唔识欣赏 呢两味我比较钟意食四季豆,因为我系食肉兽,上面真系斋黎,而下面有d肉末去炒,香口又惹味好多 山东烧鸡,好食! 估唔到佢可以咁滑咁嫩口 主角出场喇! 个伯伯超好人,见我每味菜都不停影,佢片完我地碟鸭后,仲比多只未片既放埋一齐比我影~ 讲番个主角先,其实有点失望架,因为用黎包鸭既果块皮太厚同好多粉响面,而我食开cheap cheap既片皮鸭系只片皮,但呢个就每一块既肉既比例多过皮好多,将所有野包埋一齐食时就嫌唔够脆口。。 鸭架汤,当伯伯未同我地分一碗碗时,远远已经觉得好香! 一饮入口,超甜 (当然唔系甜品果只甜啦)超好饮! 我见我碗野都无咩特别多既材料,得鸭架小件同冬瓜,用鸭架但
我一直叫嚷住想食片皮鸭,所以同事们就了我心愿^^

三丝拌粉皮

菜肉水饺

赛磅蟹

赛磅蟹,中间应该系黑醋,我唔识欣赏

粗炒杂菜

干煸四季豆

山东烧鸡

山东烧鸡,好食! 估唔到佢可以咁滑咁嫩口

北京填鸭

鸭架汤

鸭架汤,当伯伯未同我地分一碗碗时,远远已经觉得好香! 一饮入口,超甜 (当然唔系甜品果只甜啦)超好饮! 我见我碗野都无咩特别多既材料,得鸭架小件同冬瓜,用鸭架但一d油都无,但真系好好饮!!!

高力豆沙

我地已经食到好饱,所以都无咩人吼呢碟野,我食左旧,略嫌硬左d同唔系热呼呼。。

走时见到隔离好多人都打边炉,下次一定要黎试!
2014-10-15
三丝拌粉皮