2020-11-19 989 浏览
🇭🇰文洪记·呢间系系再兴对面既 个日见到佢招牌写住手打墨鱼丸好似好正咁 就去左试😎·紫菜四宝河$48佢个汤底几好食 嘅真系似啲潮州蚝仔粥咁样 加埋鱼露都几唔错😚佢啲猪肉丸 鱼蛋 同墨鱼丸 全部都唔错 佢仲有一宝系达豪鱼册 呢个我都系第一次见 佢其实就系一个猪肉馅之后攞一啲鱼蛋条包住佢 我觉得呢个特别就特别 但系冇话好好食😂🙊但系佢个面煮到好淋 系淋到胡左咁 食落真系好麻麻🤭·手打墨鱼丸捞面$48我觉得呢一个质感就好好多啦 至少佢系有啲口感先😂之后佢个墨鱼丸系真系超有墨鱼味 而且口感唔错 不过我自己觉得佢系有啲多墨鱼味度有少少腥 不过都ok既😏·郊外油菜$18呢个就经典啦 佢系连埋个生菜芯 仲要啲污糟野佢都唔切走 成件事劲唔开胃🤢·#rbyeat#rby港式#rby湾仔·📍湾仔骆克道272号地舖
🇭🇰文洪记
紫菜四宝河$48