2016-05-07
朋友转工请食饭,帮佢悭住个荷包,就决定黎金翠食个港式扒餐。星期五夜晚,一去到就见到好多人排紧队,不过好彩呢到d台都交得快,等左一阵就有位。入到去,间餐厅好迫好暗,侍应好快甘问你要咩汤,个汤好快就黎左啦。之后同朋友望下个餐排,就拣左个T Bone 同羊鞍。T Bone要左medium,因为呢到扒餐用铁板上,d牛出到黎会再熟d,所以要medium,唔会太生,岩岩好够熟。T Bone (加左生蒜)2/5 - 本来打算大大啖牛肉放入口,点知点切都切唔到,因为太多筋,切到放入口,一𡁻,好硬,因为太多筋。真系𡁻到牙都痛。d筋系四边都系。又切唔到,又食唔到。好彩最底有一块细细块既牛无筋,可以食得好自在不过个黑椒汁加生蒜都仲系甘好食好后悔拣左T Bone,我估西冷应该无甘多筋羊鞍3/5 - d羊唔算煎,似就甘煮熟。 好彩都有好多肉食,肉都算juicy,有少少羊躁味,都算唔错朋友唔够饱,叫多左个白饭,白饭只需要6蚊,好抵。一个扒餐有汤、包、扒同餐饮。一人一百蚊搞得店,又唔使加一,依家黎讲,都真系抵既。不过,质素就真系唔可以要求太多。一食完,d侍应就叫人买单,因为出面仲有一班人等位。其实,有时食饭,都系想
T Bone (加左生蒜)
不过个黑椒汁加生蒜都仲系甘好食
好后悔拣左T Bone,我估西冷应该无甘多筋
羊鞍
朋友唔够饱,叫多左个白饭,白饭只需要6蚊,好抵。
一个扒餐有汤、包、扒同餐饮。一人一百蚊搞得店,又唔使加一,依家黎讲,都真系抵既。不过,质素就真系唔可以要求太多。一食完,d侍应就叫人买单,因为出面仲有一班人等位。其实,有时食饭,都系想坐下,倾下计。呢到就唔太适合啦。