同朋友想简简单单庆祝生日,因为大家都系住屯门,所以近近地想揾间坐得适服,环境靓既餐厅食餐生日饭,最后拣左一阵发现URBAN呢间餐厅几岩我地要求。我地两个大概系12:30左右去到,唔使点等位,去到就入得。我地去到个时系ALL DAY MENU,而我地今次无叫蛋糕同小食,净系叫左两个SET。龙虾汤呢个龙虾汤好够料,真系有好几粒虾系入面,味道好正,系我钟意饮个种味,出面好多地方都整唔到。升CUP晨光第一砲 ($148)因为自己好钟意食牛角包关系,最后拣左呢个SET。呢个ALL DAY BREAKFAST好足料,有牛角包、法式肠、烟三文鱼、炒蛋、蕃茄、火腿,我觉得呢个SET真系好好食,尤其系牛角包好脆身,唔似出面食个D软霖霖咁。而且份量都好够,食到最后都系净番少少。一山不能藏二虎虾意粉 ($158)呢个系朋友叫既,自己试左两啖而已,个汁几惹味,几好食。野饮方面,自己叫左杯热桃茶,觉得无平时饮开个种涩味,好香好易入口,结果一口气就饮到底。朋友拣左咖啡,以家真系愈黎愈多CAFÉ会拉埋花,赏心悦目,唔错唔错。最后埋单大概系300几蚊左右,LUNCH黎讲系少贵,但我觉得质素值得呢个价钱,系倾计、庆祝特

龙虾汤
龙虾汤

升CUP晨光第一砲 ($148)
升CUP晨光第一砲

一山不能藏二虎虾意粉 ($158)
一山不能藏二虎虾意粉

呢个系朋友叫既,自己试左两啖而已,个汁几惹味,几好食。

最后埋单大概系300几蚊左右,LUNCH黎讲系少贵,但我觉得质素值得呢个价钱,系倾计、庆祝特别日子都系好好既地方。
2018-10-17
庆祝纪念