2021-09-23
官网上book既package包左一餐入住当晚晚餐同翌日午餐,同大家介绍左晚餐先😍。当日lunch唔饱就食嘉宝汉堡💛,食得太饱所以都成8点几先落去食晚餐。工业风装修唔错,楼底高,几干净。staff好贴心话入面有位抹紧坐得舒服啲,所以请我地等一等。🔅自助区选择唔算特别多, salad、汤、雪糕、面包、生果等。✅Salad: 好新鲜啲菜好靓😂✅Pancake: 有部机玩下几过瘾,食落又ok㖞😂✅生果: 西瓜哈蜜瓜都ok,算甜❎熟食: 翠玉瓜茄子味道奇怪❎素食: 有少量供应,不过冻左同埋口味唔太啱我❎雪糕: 得雀巢同CoCo Berry,后者都系唔使试😝🔅慢煮猪肩肉青口长通粉长通粉都几入味,青口好大只下,猪就唔算好多,不过都几滑,唔错。虽然睇落唔系好大碟,不过都够食,始终semi-buffet都唔会谂住食main就饱😝。🔅酥皮焗英伦忌廉海鲜呢个要焗就要俾啲耐性等耐少少,但未拎到黎都闻到好香。个海鲜汤好足料,有虾、带子、青口、鱿鱼等等、全部都大大粒,预期之外高汁。💬睇Openrice好似几多负评,但同男朋友试完都觉得都唔错🖖🏻。特登黎食就不了,毕竟有啲远,但对得住价钱(openrice/eat
🔅自助区
选择唔算特别多, salad、汤、雪糕、面包、生果等。
✅Salad: 好新鲜啲菜好靓😂
✅Pancake: 有部机玩下几过瘾,食落又ok㖞😂
✅生果: 西瓜哈蜜瓜都ok,算甜
❎熟食: 翠玉瓜茄子味道奇怪
❎素食: 有少量供应,不过冻左同埋口味唔太啱我
❎雪糕: 得雀巢同CoCo Berry,后者都系唔使试😝
慢煮猪肩肉青口长通粉
酥皮焗英伦忌廉海鲜
💬睇Openrice好似几多负评,但同男朋友试完都觉得都唔错🖖🏻。特登黎食就不了,毕竟有啲远,但对得住价钱(openrice/eatigo等等网站经常有最少6-7折,原价$180-$280左右)。如果觉得咁既价钱想食到5星级buffet既就唔使试🤣,平时去食一餐café都最少每人2旧水,呢到对得住呢个价钱有多了。
素食区
Pancake