2019-04-15 467 浏览
之前一直都想去大陆试下,但同朋友时间就唔啱,最终都去唔成,既然香港都有唔洗山长水远,咁就即庆嚟呢到试试。等候嘅大厅有好多座位,亦提供小食、生果、糖水、汤品同水免费享用,如果等位等到闷闷地仲可以做埋美甲,呢到完全唔马虎,仲有好多颜色选择。点餐用平板落单,容易操作。首先选汤底,有单窝、拼窝同埋四宫格,我地两个人但又想试两款汤底,最后选了四宫格, 一格清油麻辣火锅+一格蕃茄火锅,其中两格点清水, 提提大家如果咁样选择会比双拼优惠$60几蚊㗎。我地拣咗以下几款食物,招牌毛肚、招牌虾滑、捞派滑牛肉、捞派豆花、捞面、活虾、西班牙梅豚肉、手切牛小排、、长生菜、响铃卷,所有食物新鲜水准不错👍🏻尤其捞面,会有师傅过嚟即拉,可选择粗幼。另外我地加埋自选调料同自选饮料。经服务员珍珍推介下我地仲饮咗碗隐藏版蕃茄芫荽肉碎汤,配料可于调料区拎,有肉碎、香菜、葱再加埋蕃茄汤底而整成,好好味,啱晒我呢个芫荽控,仲拎埋去捞面食,一流!呢到嘅炉底抽气系统非常出色,食完身上完全感受唔到个阵打完边炉嘅难闻味道。服务员非常贴心,我同朋友稍为有些微举动佢都即刻过嚟帮手,一坐低已经为我地递上髪圈及擦屏湿纸,另外落料剥虾都唔洗经我地

点餐用平板落单,容易操作。

清油麻辣火锅+蕃茄火锅

我地拣咗以下几款食物,
、长生菜、响铃卷,所有食物新鲜水准不错👍🏻
尤其捞面,会有师傅过嚟即拉,可选择粗幼。

另外我地加埋自选调料同自选饮料。

服务员非常贴心,我同朋友稍为有些微举动佢都即刻过嚟帮手,一坐低已经为我地递上髪圈及擦屏湿纸,另外落料剥虾都唔洗经我地两个手,佢见我地两个女仕闷闷地仲揾埋陪食熊陪我地打边炉,服务真系非常无微不至,抵赞!

当日场内好多人嚟食生日饭,气氛好好。当然唔少得仲有变脸表演,娱乐性丰富,呢餐饭真系值回票价!
2019-04-14
清油麻辣火锅+蕃茄火锅