2021-05-23 415 浏览
最近好钟意捐窿捐罅去啲山旮旯渺无人烟嘅地方食好西,其实呢间餐厅系我上个月托朋友帮手先食到嘅餐厅 ,其他朋友仔试过要早起码半个月至一个月预订先先有位㗎。不过我听佢哋嘅评价系好坏参半,唔知系转左餐牌嘅问题,定系其他原因,我果次个体验其实都唔错架!呢间餐厅个环境真系超靓,唔怪得咁多人选择去做证婚或者结婚嘅场地。餐厅嘅环境都好开扬,一片蓝天白云同埋绿地,仲有火车间唔中经过,感觉真系唔似喺香港好写意!我哋一行几人今次去咗食佢嘅午市套餐,佢哋今日嘅餐汤系南瓜汤,口感都几柔滑,味道不过不失啦。佢嘅肉眼扒好高质,牛肉香味好出好浓厚,配搭返重口味嘅黑椒酱汁真系相得益彰。肉质都好林好容易咬开,牛肉嘅侧边有焦香嘅味道,可以食到唔同嘅质感呢点我觉得做得好好。另外大啡菇超级多肉汁,唔会有臭青味,份量都好大份,以我呢个大食积来讲我都觉得好饱。我朋友叫嘅挪威三文鱼配美国芦笋扁意粉,三文鱼有牛油香冇腥味,入口唔使咬好快溶,成个菜式都比较清淡,如果唔钟意重口味嘅你我觉得都值得试吓。我最推荐嘅系佢嘅香煎盲曹鱼,一上枱𠮶阵佢嘅份量连我都吓亲,超大份!鱼肉肉质结实,佢嘅表皮煎到好香脆有咸香味,啖啖肉无骨,连我呢啲平时好少食鱼

我最推荐嘅系佢嘅香煎盲曹鱼,一上枱𠮶阵佢嘅份量连我都吓亲,超大份!鱼肉肉质结实,佢嘅表皮煎到好香脆有咸香味,啖啖肉无骨,连我呢啲平时好少食鱼嘅都超级钟意!

总括嚟讲呢间餐厅我觉得唔算平,不过配合返食物嘅质素同埋风景我觉得值回票价。食完之后啱啱好去到下午茶嘅时间,门口已经大排长龙好多人排队!我自己好推荐大家去试吓,不过记得要预早book位啊!