2020-01-26
今日入咗元朗办年货,行吓行吓见到呢一间冠环球老店, 感觉好似澳门大三巴个𠮶啲咁样有啲花生糖啊,猪肉干𠮶啲, 咁我就行咗埋去睇下,见到啲斋鸡粒啱啱炒起, 好香呀, $160/磅, 最少买$20, 我就买左$20 食, 另外就见到我钟意食嘅花生脆糖, 店员话可以比我试吓食啱食先买,啲花生糖好脆, 又唔会太甜, 另外仲有d 传统小食, 油角啦炸芋虾啦, 笑口枣, 糖莲子糖冬瓜.我本身都好钟意食猪肉干, 所以都买左两款,果汁味猪肉干同埋猪肉金钱甫, 呢两款都属于比较"林"身嘅, 另外佢都仲有啲猪肉纸同埋啲猪肉薄脆咁样嘅。俾钱嘅时候, 老板同我讲就话已经系传到第三代啦, 佢哋家族生意嚟嘅, 伯爷早系194几年开店到而家, 到佢个仔已经第三代。返到屋企开封, 油角糸正呀, 松化又唔会太甜, 两款花生糖, 我钟意黑芝麻个款多d, 好好好脆。 猪肉干, 一开食唔停口呀。我买左2款花生糖(花生脆糖, 黑芝麻花生脆糖)好好好钟意食油角仔 ( 包得好靓)猪肉金钱甫
我本身都好钟意食猪肉干, 所以都买左两款
我买左2款花生糖(花生脆糖, 黑芝麻花生脆糖)好好好钟意食
油角仔 ( 包得好靓)
猪肉金钱甫