2019-04-20 61 浏览
今日难得约到朋友岀黎,想慢慢咁倾下计,食餐好嘅,终于系翻工附近揾到间西餐厅,间餐厅成日都行过,就一试。餐厅服务周到,装潢设计高级,有沙发位,光线暗射,情调十足,我最欣赏嘅系佢只碟,好特别,够精美,仲提供湿纸巾,十分细心。餐厅提供薄荷柠檬水 ,有助开胃,减少腻感。第一上菜系牛油果馅饼,附上三种酱汁,酸酸甜甜,皮薄, 唔会食落得皮。Main course 好多选择,身为海胆爱好者,即刻选择了加拿大海胆龙虾忌廉汁意粉先。唔好睇佢盘大馅细,佢个盘其实好深好大份,两个人食都够晒,橙黄色嘅海胆味道甘甜,质感细腻, 几乎入口即溶,齿颊留香,与龙虾忌廉汁极相配。今次黎到系专登为威灵顿牛柳而来,要好食嘅威顿牛柳唔容易, 等待时间虽然系有啲长,但成品卖相吸引,色香味俱全,皮够薄而肉唔会过熟,极高难度。极推荐依间餐厅既威灵顿牛柳。

餐厅提供薄荷柠檬水 ,有助开胃,减少腻感。

极推荐依间餐厅既威灵顿牛柳。