2016-07-08
我间中都会带屋企人出去试新野行到时代上去食通天睇睇一见门口mad for garlic 메드보갈릭又有两个靓仔oppa系reception以前好似school food食新派韩菜望下menu发现原来系以蒜做主题既西餐厅等位一阵先入到去餐厅装修以西式为主,侧边有卡位我地一行六人坐中间既半卡位枱好大,坐得几舒服用餐地方灯光暗,但𥚃面open kitchen再有灯光射出嚟,感觉温暖未叫野食已经闻到周边既蒜味,唔食蒜既朋友千奇唔好嚟我一坐低就话一定要试呢度出名既garlic bread tower,基本上我系蒜蓉包迷上枱个阵,有待应会问要唔要影相先,影好哂就开始将塔既蒜蓉塞入包内,再分六件由于之前已经知道呢个包好评如潮,一口气点左两份,果然无失望大量蒜蓉沾上少少辣粉,配松脆多士包,劲正呀😍(而家念起都想再食),真系试过咁多次,呢个蒜蓉包/ 多士系最惹味!我仲留低食净既蒜蓉拌之后既饭食😂特式鸡胸沙律系配雪利酒醋汁酸酸地有麻酱味,沙律菜都几新鲜榄油蒜片虾又系推介👍🏻虾食落口唔算爽口,但味道浓郁,酱汁好似煮浓既虾汤,上枱时有面包配,点酱汁食好好味Pizza有虾,菠萝同炸蒜片之所以叫snowing p
行到时代上去食通天睇睇
一见门口mad for garlic 메드보갈릭
又有两个靓仔oppa系reception
以前好似school food食新派韩菜
望下menu发现原来系以蒜做主题既西餐厅 等位一阵先入到去
餐厅装修以西式为主,侧边有卡位
我地一行六人坐中间既半卡位
枱好大,坐得几舒服
我一坐低就话一定要试呢度出名既garlic bread tower,基本上我系蒜蓉包迷 上枱个阵,有待应会问要唔要影相先,影好哂就开始将塔既蒜蓉塞入包内,再分六件
由于之前已经知道呢个包好评如潮,一口气点左两份,果然无失望
我仲留低食净既蒜蓉拌之后既饭食😂
酸酸地有麻酱味,沙律菜都几新鲜
之所以叫snowing pizza,因为上碟会有待应问要唔要芝士,佢会即时grind出嚟,动作好似snowing
我系唔食芝士既🙅🏻,待应好好,佢将芝士grind系一边,等我有得食
Pizza 系脆底,面上都有脆蒜,食落有两种脆感,蒜味配菠萝甜味,加虾既弹,口感好得意,必食产品!!
第一款系用铁板上,加炸蒜片同蒜蓉山,味道ok但同出面金凤食既差唔多
因为我唔食忌廉汁,无试😂😂
Vanilla雪糕配蓝苺酱同蒜头
呢个有啲普通,蒜头少少甜
Overall $1355,6个人叫左咁多野,好抵食😋
呢一个月唔驶食蒜啦