2017-11-14
相约老友记系铜锣湾食饭,对食物本身有要求既我地本身都系钟意食汉堡包,所以想去百德新街既Burgeroom度食。Burgeroom位置系一条横巷内面,而条横巷内面林立左不少出名食店例如lady M。 因为时间尚早既关系,我地等左10分钟就入到。上次我同朋友要等足30分钟先入到去食。铜锣湾呢间Brugeroom有分户外同室内。户外灯光比较暗,有情调,而室内就比较灯火通明而且坐得较舒服。 我同朋友叫左个大烤菇芝士牛肉汉堡 (HKD105),烤菇田园沙律(HKD68),鳕鱼手指配他他酱(HKD48)同埋两支Snapple juice (分别系rawsberry同peach味道),每支HKD28。等左一阵,首先登场既系鳕鱼手指(有5条),炸得非常脆口,唔油腻,内面既鱼肉非常滑同热哄哄既。再点埋佢既他他酱,简直系一流既小食! 接住黎既就系个沙律,分量非常大,有大大既烤菇,烤菇上放左切左粒既蕃茄,有洋葱圈和沙律菜,另外再有3片大大既蕃茄。口感清新而且好健康。跟住就系我地既主菜 :烤菇芝士牛肉汉堡! 厨师劲细心地将手掌咁高既汉堡切开,再用两支牙签固定住,方便我地食用。 最高个层系大烤菇(我系烤菇既di
跟住就系我地既主菜 :烤菇芝士牛肉汉堡!
厨师劲细心地将手掌咁高既汉堡切开,再用两支牙签固定住,方便我地食用。 最高个层系大烤菇(我系烤菇既die hard fans),下面就系厚厚肉质鲜嫩既汉堡,再下面就系溶溶地既芝士,再往下既就系有层薄薄既沙律酱,蕃茄同沙律菜。用料充足,分量又大又好味。 我勉强都可以一口食左个汉堡,但我个朋友就需要用刀叉切开先可以。
再加埋个snapple natural juice. 今次呢餐除左话正,都仲系正!