2021-10-10
两个人想试多几款通常tasting menu 系不二之选。当晚tasting menu配酒,但另一半唔想饮,问左餐厅,可以改配茶同果汁,惊喜情度不减。头盘 厨师精选叉烧 乳猪件 炸蚝配 ROD Organic sparking tea/Denmark,酸酸地,再为开胃茶一流。我另加左个时令菜式,比个名吸引我梅子煎酿花枝蟹钳,梅子汁再加少少豆办酱,酸酸地带点豆办酱嘅香辣,好醒胃,蟹钳比厚厚虾胶包住,切开点啲汁,味道一流。姜葱虾球皇,大大只虾泡油后用试姜葱煮,简单好食,再配上 BLA Organic sparkling tea\Denmerk 原来有汽嘅茶都咁好饮。黑椒蒜片花爆澳洲牛柳粒,牛柳入够林,牛够味,再配上 cherry van nahmen 果汁,味道好得意,淡淡地有啲果味。上汤白舞茸竹笙浸时蔬,时蔬系菠菜,配左只Lu’an Melon Seed Green Tea/ china 正宗中国茶。非同「饭」向,造型似米饭,但实际系 pasta, 再加入xo 酱牛肉松幼豆角炒,带微辣但非精好味。甜品 椰子奶冻配香芒凤梨,上层系椰子奶冻,下层系芒果加凤梨溶,一淡一酸甜,三样混合嚟食真系食
头盘 厨师精选
叉烧 乳猪件 炸蚝
我另加左个时令菜式,比个名吸引我
甜品 椰子奶冻配香芒凤梨,上层系椰子奶冻,下层系芒果加凤梨溶,一淡一酸甜,三样混合嚟食真系食唔停口。 再配 Quince Van Nahmen, 好似无酒精成份甜酒。味道易入口,越饮越想饮🤣🤣