2017-02-21
第二次嚟呢度饮野,贪佢啲小食细细碟,同埋唔系食嚟食去都系pizza、鸡翼。Draft得三款:嘉士伯、1664同asahi,happy hour五十几一杯🍺🍺同一般中环酒吧差唔多价钱。上次嚟嗌左两个,今次一于嗌够五个!老实讲英文好都未必识睇呢d menu,咪又系乱嗌😂😂ceviche de camarones,蕃茄、红洋葱同虾mix埋,加个辣辣地嘅汁,味道一般,急冻虾好霉,唔得👎🏻bolas de pescado,类似马介休球嘅物体,都唔系好食得出有鱼,只当佢系一个炸薯波咁食,个酱唔够一个球,分开上或者唧多啲就更好。味道都ok嘅,但散嗌要$128就有啲贵喇。Crispy quesadilla,唔记得食之前影😅上下系一块薄薄嘅粟米饼,佢话crispy,其实包左啲馅都腍哂唔脆啦😓嗌左个鸡肉馅,上面pat酱有啲菜丝,虽然粟米饼唔脆,但成个配搭味道系几好🤤Grilled beef salad served with plantain cup,话就话沙律,上碟系热嘅,上面系烧牛肉沙律,下面系甜甜地烧左嘅芭蕉,呢个组合几得意,属浓味,但边饮酒边食系ok嘅👍🏻Tortilla de patatas,入
从未考究呢度到底系食咩菜,只系行到苏豪求其撞入一间饮野,顺便试埋佢啲野食。呢度味道、配搭对我嚟讲都好新鲜,唔系通街都有嘅野,反而更值得一试😌