2020-07-05
大部分食物同饮品都可以客制化,多肉燥定走葱都有得拣!仲要系真·台湾人打理嘅餐厅🍴1⃣红烧牛肉面 $65 牛肉有4块,每一块都好厚好厚,但一啲都唔会柴,系软嫩嘅牛肉!而佢嘅面都几惊喜,本身以为系上海面𠮶种会油腻同软淋淋嘅质感,但结果系几有咬口嘅面嚟,食晒都唔会觉得济或者腻,一定会再食!2⃣盐酥鸡便当 $54便当有肉燥饭(可以拣多饭/多肉燥)、盐酥鸡同三款台式小菜(花生面筋+卤蛋半只+菜圃)肉燥饭基本上唔嗌多饭都够食,因为真系几大碗,味道就正常;盐酥鸡就热辣辣又好香;三款嘅小菜都系正正常常!3⃣芝士肉松蛋饼 $42 呢个蛋饼听到好多人推荐话好好食~系真系好好食!成份蛋饼唔会油腻而且内馅饱满,加上佢系比较软嘅饼皮而唔系酥脆嘅饼皮,所以食落口感好满足,不过记得要趁热食呀!整体而言,真系几推荐大家去试下!试到呢间正宗台式餐厅真系好开心,但都要留意返餐厅长期都要排队等位,想食嘅朋友记得要早啲嚟啦⌛️⚠️俾大家一个参考:第一次系平日星期一至五5:30pm后去到,但一路填menu一路等咗5-7分钟就可以入座。食完6点15左右出嚟已经见到有人龙排紧队啦⚠️🧡感谢用心睇到呢度嘅你地🧡
1⃣红烧牛肉面 $65
2⃣盐酥鸡便当 $54