2024-04-06
呢间Cafe喺宋王台站B出口行2分钟就到🚶♀️。我哋星期六下昼一点去到,坐吧枱嘅话就唔使等位⌛️。我叫咗一个汤咖喱饭定食🍛。汤咖喱入边有薯仔粒🥔、红萝卜粒🥕、茄子🍆、鸡髀菇🍄、南瓜🎃、翠玉瓜🥒、同埋莲藕🌸。咖喱汁唔算多,微甜唔辣。薯仔同红萝卜都好入味👌,而其他嘅蔬菜都有烤过或者烹调过,几好味。尤其系茄子超级好食!😋朋友叫咗黑松露椰菜花饭配椒盐天贝🍚。黑松露味超浓,整体味道不错👍。另外每人仲叫咗一杯饮品☕️。我叫咗杯热嘅black coffee☕️,佢系偏fruity但系又唔算好fruity𠮶种,个人觉得还好。朋友叫咗雪片梨香冷泡乌龙茶🍵,$60估唔到劲细杯😅,唔值得叫❌。间餐厅内部环境几舒服,假日同朋友嚟chill下都OK👌。不过佢限时一个半钟⌛️,个人觉得太短⏰。