之前女朋友平日午市嚟,话一百头有自助餐,有十几款嘢食,所以叫我带我个法国籍广东话学生嚟试下,话我哋都应该会中意😋(不过平日下午我系唔会约倒个广东话学生上堂,所以周末去到就唔觉有自助餐喇🥲)呢间印度🇮🇳及尼泊尔🇳🇵餐厅,喺你未点菜前,已经会奉上前菜脆饼,配腌制酸瓜及薄荷乳酪酱,呈圆锥体嘅脆饼真系好脆,无论配酸瓜定乳酪酱都好清新。脆饼当然唔会添,但老板好好,见我哋有烤饼,再添番腌制酸瓜及薄荷乳酪酱比我哋👍🏻⭐️$86 炭烧鸡肉🔥🐔铁板上,热到出烟,表皮烧得几焦香,调味劲入味,充满柠味,份量亦密布个铁板,有少少紫洋葱丝🧅$85 咖喱鸡🥘🐥系用个金属制嘅胜杯咁盛载,成个小桶都系咖喱汁同鸡,香口而唔算好辣,我哋特登叫咗两款烤饼嚟点咖喱$75 尼泊尔香草、香料炒杂菜🌿🥦入面主要系椰菜花同青豆,都系用类似咖喱汁嘅酱汁,亦可以伴烤饼$28 芝士烤饼整得几薄身,入面清楚见倒芝士夹层。仲叫咗另一款烤饼,但唔记得咗系边款😆最后埋单,计埋加一,夹埋$300头,咁嘅水准好唔错啦👍🏻

⭐️$86 炭烧鸡肉🔥🐔

$85 咖喱鸡🥘🐥

$75 尼泊尔香草、香料炒杂菜🌿🥦

$28 芝士烤饼
整得几薄身,入面清楚见倒芝士夹层。
仲叫咗另一款烤饼,但唔记得咗系边款😆

最后埋单,计埋加一,夹埋$300头,咁嘅水准好唔错啦👍🏻

2022-01-08