2023-01-04
最近同事介绍左一间主打酸菜鱼既连锁餐厅,叫: 厨十三老坛酸菜鱼真系好正,值得一试呀!餐点好味卖相又好,用餐环境宽敞舒适,台与台之间距离好远,卡位仲系梳化椅窗口位仲望到夜景,好FEEL一坐低叫左饮品先除左基本既饮品外,仲有水果特调梳打老坛酸菜鱼酸辣开胃,我点小份2人份量其实都已经好大碗,超足料,有劲多鲈鱼片,食极都好似仲有,唔似之前食其他间得个几片,要另外再加点老坛酸菜鱼小份$198鱼片嫩滑,鲜甜入味,无骨无腥味🤤🤤米线好弹牙而且汤底清爽唔油腻,唔会太咸小吃款式多样,亦非常有水准藤椒砵砵鸡$88砵砵鸡有藤椒 藤椒麻味比较重,虽然是写鸡,但好似同鸡冇乜关系里面大概有十几串不同款既冷串,有牛柏叶,牛肚, 有鹌鹑蛋,牛展,莴笋,土豆片,凤爪,牛肚(每样2串)浸泡沾上店家精心调配的酱汁,吸饱汤汁,麻辣鲜香的口感, 吃起来爽口过瘾,好开胃呀!酥炸无脸男$68 名字很有趣呢,其实系炸猪肉条🐖,入口香口酥脆👍,沾上少少辣粉提味,食起上嚟就更加惹味😋🤤老虎椒爱松花蛋$58又系必点既凉拌小菜,惹味开胃溏心嘅皮蛋,滑溜光亮,配上老虎椒,蒜蓉带D香辣🤤葱油捞猪肚,难得唔辣的一道菜式干锅排骨$128好香口既一道
真系好正,值得一试呀!
窗口位仲望到夜景,好FEEL
一坐低叫左饮品先
除左基本既饮品外,仲有水果特调梳打
老坛酸菜鱼小份$198
鱼片嫩滑,鲜甜入味,无骨无腥味🤤🤤米线好弹牙
而且汤底清爽唔油腻,唔会太咸
小吃款式多样,亦非常有水准
藤椒砵砵鸡$88
砵砵鸡有藤椒 藤椒麻味比较重,
虽然是写鸡,但好似同鸡冇乜关系
酥炸无脸男$68
老虎椒爱松花蛋$58
又系必点既凉拌小菜,惹味开胃
溏心嘅皮蛋,滑溜光亮,配上老虎椒,蒜蓉带D香辣🤤
葱油捞猪肚,难得唔辣的一道菜式
干锅排骨$128
好香口既一道菜,用来送饭一流
点上蜡烛保持温度,好味又有仪式感
雨露均沾 $58 (8条)
我叫左雨露均沾
炸好嘅糍粑外皮外脆内软🤩
食落烟烟韧韧,口感一流🤣🤣
配上黄豆粉及蘸上黑糖,香甜好味
为依一餐画上完美既句号