2023-08-08
呢日嚟到铜锣湾利舞台食晚饭,朋友拣咗呢间日式料理。餐厅主打传统日式釜饭,仲有卷物、刺身、寿司、串烧、丼饭等,好多种类选择。串烧盛盒 (8串)($128)- 卖相已经好吸引,入面有合鸭大葱串、牛舌、鸡软骨、冬菇、甘薯、杂锦鸡肉串、鸡翼同埋日本青椒。烧得啱啱好,够晒香口惹味。当中特别推介日本青椒,牛舌同鸡翼,真心好味。蒲烧鳗鱼釜饭 ($148)- 釜饭系餐厅嘅招牌菜,我哋点咗个蒲烧鳗鱼釜饭试吓。餐厅仲提供埋沙漏,方便你计时,够钟就可以捞饭。另外,仲备有茶渍汤,等你可以当泡饭咁样食。除咗鳗鱼之外,釜饭入边仲有栗子,银鱼仔,菜等等材料。捞埋粒粒分明,入口非常烟靭嘅米饭一齐食,又真系几正。黑松露杂菌玉子烧($68)- 黑松露好香,玉子烧得好香,带黑松露味,切开入面仲有冬菇同金菇。热辣辣,入口好好味。蟹肉芝士天妇罗卷 ($68)- 呢个十分香口,天妇罗炸得好脆,再配以蟹肉同埋芝士,味道好有层次感。芒果奇异虾卷 ($48)- 呢个绝对系清新之选,芒果配埋奇异果,味道酸酸甜甜好开胃。炸青森带子 ($68)- 炸得外脆内软,带子入口带鲜味,点埋沙律酱,味道够晒丰富。餐厅环境舒适,座位阔落,食物质素相当之
餐厅环境舒适,座位阔落,食物质素相当之唔错,价钱合理。