2016-08-25
今日系同肥妹女友拍拖周年纪念,呢啲日子梗系…梗系要隆重歧视…丫唔系,系隆重其视,所以我专登问下fd有咩好去处朋友介绍呢间四季禅,贪佢楼层高望海境之余,又有半自助餐,肥妹女友自己食几多都得,我就唔使再挨佢啲厨余啦…上到黎,人客唔算多,坐嘅位置睇到啲海景,环境昏暗好有格调由于环境灯光问题…映啲相都暗啲,好彩肥妹女友focus喺食物度,唔喺啲相度,仲话暗暗地,影相出黎几好,俾佢吹涨讲返呢度先,有散叫,又有餐叫,咁今晚就豪一豪,叫返个半自助餐食下我叫左鹿儿岛西冷和牛配照烧汁,肥妹女友自己拣落好order,店员会自动波送上每日精选5款寿司,今日有海胆,带子,蟹棒,腐皮同烧三文鱼有我最like嘅带子,两个字!新鲜!海胆我平时好少食,肥妹女友就好钟意,佢话呢度嘅好新鲜,叫我人一世物一世咩都试下,岩嘅~食唔食都系要比钱,试下啰~呢个海胆我用鲜甜黎形容,的确唔会系葵x广场果啲伪海胆。蟹棒肉质弹牙,腐皮就普普通通无咩惊喜(灯光太暗)之后就去攞啲自助餐嘅食物,都算多选择,仲有鹅肝多士!好贵格呢~师傅不停煎鹅肝,油脂平均同多士系绝配,咁样食油腻感无咁重,不过一旧起两旧止好啦,唔系我排朱古力冻过水有新鲜沙律自己
有新鲜沙律自己调配,又有八爪鱼丸同芋头丸,都唔差,另外可以攞啲鱼生食,都算系咁
睇落平平无奇,食落就惊喜不断,估计佢油花分布好平均,因为我咬落一口都系油脂,牛肉入口即溶,究竟点解会有咁好味嘅食物呢,配白饭一流,可惜无白饭,食返啲寿司饭补数!
系杂莓再加蜜糖同Lime juice,饮落酸酸甜甜,好开胃
总括黎讲如果系庆祝,呢度环境同食物都一流,唔使同人迫,又唔会赶头赶命,仲唔会无食物比你拣,阿肥妹女友好满意!