2018-10-14
呢一晚同旧同事聚旧, 加上系Happy Friday, 自不免要揾个有好野食又啱倾计嘅地方呢度嘅主打系Hand-made Pasta, Menu基本上一眼睇晒, 如果几个人嚟建议叫佢嘅"Tasting Menu", 可以一次过试多几款Pasta~~ 无记错可以按人头叫Starter同Dessert, Pasta就可以拣唔记得系咪人头+1嘅款数, 详情最好问返Waiter啦Starter - Parma Ham:正常, 不过不失, 唔算好咸加上少少微冻, 都算开胃嘅~~ 就咁食有啲斋, 如果可以配埋蜜瓜就好喇Pasta - Tagliolini (黑松露意粉):平时食黑松露嘅Dishes, 最常见都系见到一粒粒黑松露, 但呢个系有埋新鲜切片, 啱晒黑松露爱好者手工意粉咬落嘅质感亦都唔同啲, 烟韧口感加上creamy sauce, 真系好快几啖食晒Pasta - Pappardelle (慢煮牛面颊肉阔条面):配菜仲有洋葱同红萝卜, 个味有啲似炖牛肉捞阔条面咁 面底嚟讲最钟意呢个, 阔条面更加突出手工意粉嘅弹牙~~Pasta - Classic Lasagna (千层面):相对上面两个Pa
Remarks:
- 呢度系需要人齐先"开始"安排入座, 意思系你一日未人齐报到, 餐厅都唔会当你等紧位, 人齐报到后先会加你入个list度等位 加上呢晚人多, 就算人齐咗都要等多45分钟, 所以最后差唔多等咗成个钟先有位
- 唔知lunch同平日夜晚系咪都系咁, 但呢晚我哋食嘅时候非常赶, 好几次啲Dishes食到最尾净一两啖时Waiter就即刻伸手问收得尾未 Pasta未食完又问叫得甜品未, 食紧甜品时已自动俾张单嚟, 开到声话出面仲有好多人等紧所以请我哋快啲埋单 连续几次系咁真系好影响心情, 对间餐厅嘅观感马上大打折扣....不过佢嘅Pasta的确系出色嘅, 下次想食唯有趁少人时去食啦