2023-11-19 38 浏览
近期最推荐嘅Omakase店,如果系庆祝生日/周年纪念日,我一律推荐呢间❤️记得要趁早book位喇!一间Omakase店除咗食材重要,环境、气氛、服务质素好都系必须,而餐厅正正系将各方面都呈现得好好👍🏻相信餐厅好快会变成不能预约店🥺✅Lunch Omakase $680🔸前菜汁煮黑梅贝盐烧日本太刀鱼清酒煮文蛤除咗文蛤小小失准外,基本上全部嘅食物都非常出色(介绍咗个朋友去食,之后佢去嘅时候同我讲返清酒煮文蛤好鲜甜,证明餐厅真系有听人意见,而唔系敷衍了事,正系呢样已经好值得欣赏)🔸松叶蟹肉茶碗蒸茶碗蒸好滑溜,同平时食开嘅口感比稀小小,但系蛋香十足,一样好满意🔸刺身𫚕鱼加上乌鱼子调味,一大片上,非常肥美🤤午市套餐已经咁高质 🔸寿司白虾:加上柚子皮,够鲜甜北海道活带子:配竹炭&柚子真鲷:熟成7日 鱼香剥皮鱼:季节限定,肝酱的味道个人几喜欢地金目鲷:鲜味而且有口感关池鱼: 配即磨葱容,鱼肉香嫩赤身、中拖罗:赤身同中拖罗都系野生拖罗,中拖罗系熟成咗15日,食材选择对得住呢个价钱!因为野生拖罗系贵几倍,不过食得omakase都系想食到最好嘅味道,师傅嘅处理都非常满意👍🏻全场客人食拖罗嘅时候都不停赞🤣几
✅Lunch Omakase $680
🔸前菜

汁煮黑梅贝
盐烧日本太刀鱼
清酒煮文蛤

🔸松叶蟹肉茶碗蒸
🔸刺身

𫚕鱼
加上乌鱼子调味,一大片上,非常肥美🤤午市套餐已经咁高质
🔸寿司
白虾:加上柚子皮,够鲜甜
北海道活带子:配竹炭&柚子
真鲷:熟成7日 鱼香
剥皮鱼:季节限定,肝酱的味道个人几喜欢
地金目鲷:鲜味而且有口感
关池鱼: 配即磨葱容,鱼肉香嫩
赤身、中拖罗:赤身同中拖罗都系野生拖罗,中拖罗系熟成咗15日,食材选择对得住呢个价钱!因为野生拖罗系贵几倍,不过食得omakase都系想食到最好嘅味道,师傅嘅处理都非常满意👍🏻全场客人食拖罗嘅时候都不停赞🤣几好食就要嚟试吓喇!
大拖罗:大西洋嘅拖罗经熟成25日,鱼味较浓郁,三款拖罗各有特色,每件都好正
海胆:未食嘅时候一睇件海胆就知道好食😎鲜甜浓郁,真系超满足😌啲寿司越食越惊喜,满足到最后一件!

🔸秋刀鱼矶边卷
呢款卷睇住制作过程已经觉得好靓,食嘅时候芽葱配秋刀鱼系完美配搭🤤
🔸素面清汤
一向都好中意食面,虽然omakase未必人人中意?但系我觉得超开心,朋友知我中意,俾埋佢个碗我食🤭如果有多几碗都食得落😀
🔸海盐雪糕
🧑‍🍳Mic 师傅
师傅好幽默,用餐体验好好😜如果想体验效果最佳,建议大家Book位个阵讲埋
💛好味指数:5/5 💜回头指数:5/5

📍鮨宝山 (铜锣湾)
铜锣湾开平道1号Cubus 3楼B号舖