餐厅: 源成興大排檔美食
资讯:

2021-10-01 399 浏览
今日原本要去宝翠园做嘢,但老公话好挂住个大排档,特登搭多一个站入嚟食食物一入到去老公就叫干炒牛河,佢话最紧要食呢个酱老板话系自家炒酱!不过炒河用粗河炒咩?都炒得干身,不过都系一般般咖哩鸡饭一坐低我乜都未睇我老公已经落咗单咁我就求其叫一个。不过个鸡有惊喜炸子鸡咁,好脆!啲鸡肉好嫩好滑唔系雪藏个啲咁!不过啲咖哩我觉得麻麻但我老公加左少少🤏🏻XO酱,个味即刻唔同晒,我唔系好食辣,所以我觉得个酱系咸辣味,so far我老公食都冇岀汗🤣🤣例汤我见有猪嘅骨、花生、黄瓜、雪耳咁,个汤都好甜。环境其实比其他熟食街市干净好多,地下系干爽冇污水。不过今日红日呢到都冇乜人,其实都坐得舒服。

食物

一入到去老公就叫干炒牛河,佢话最紧要食呢个酱
老板话系自家炒酱!
不过炒河用粗河炒咩?
都炒得干身,不过都系一般般
干炒牛河

咖哩鸡饭
一坐低我乜都未睇我老公已经落咗单
咁我就求其叫一个。不过个鸡有惊喜
炸子鸡咁,好脆!啲鸡肉好嫩好滑
唔系雪藏个啲咁!不过啲咖哩我觉得麻麻

咖喱鸡饭

例汤

我见有猪嘅骨、花生、黄瓜、雪耳咁,个汤都好甜。
例汤

2021-10-01