2022-07-24 346 浏览
《山系。本舍》·从来好喜欢日本文化同食物。未有得飞,唯有系本地感受住日本气息先🥹·《山系》位于太子,座位只有大约10个吧台位。虽然空间唔觉宽敞,但装潢充满日式文艺气息。夏天如果觉得唔够凉,仲有借用小风扇服务,劲贴心。开放式厨房内有一位青年老板,非常亲切友善。下厨楼面一手包办,但上菜速度好有效率,大赞👍🏻·今日午餐同老公主要试左两个面食:[关东煮牛肋条 汤手打乌冬]牛肋条好香,煮到够哂淋,份量有成7-8旧啖啖肉😳汤底清甜,红/白萝卜索哂汤既清甜,又够淋👍🏻[日式高汤煮蚬 汤手打乌冬]食蚬最紧要干净无沙!掂👍🏻高汤好清甜,突显左蚬既鲜味。仲要有成…20只蚬😳😳每款乌冬都附送两款是日前菜。[腌萝卜]清甜带酸,超开胃😋[麻油拌豆芽]超香麻油味,带微辣,啱哂重口味既我🤪·加左支静岗抹茶汽水,唔太甜,少少抹茶味,都几好饮!期待之后试吓佢既烧物!
《山系。本舍》
今日午餐同老公主要试左两个面食:
[关东煮牛肋条 汤手打乌冬]

[日式高汤煮蚬 汤手打乌冬]

每款乌冬都附送两款是日前菜。
[腌萝卜]清甜带酸,超开胃😋
[麻油拌豆芽]超香麻油味,带微辣,啱哂重口味既我🤪
加左支静岗抹茶汽水,唔太甜,少少抹茶味,都几好饮!

期待之后试吓佢既烧物!

2022-07-03