2019-11-15 47 浏览
日本餐厅值得去既好似愈来愈少,因为大部分都无乜心机做。上次有朋友推介尖沙咀呢间渔道乐,话值得一试!所以今日收工就过左来吃。位置在诺士佛台旁边,好就脚。一入门口已经深深感到日本气息,所有装潢都充满日式居酒屋味道,包括背景音乐。店员安排左四人座俾我地,坐得好舒服,阔落舒适。野食叫左好快上-牛油果软谷蟹沙律 / 原只软谷蟹!! 加埋好清新既牛油果,配搭新唔新鲜唔在讲,但重点- 蒜烧牛舌 / 厚实质感,多汁,烧得好嫩,系我最爱既感觉!-油甘鱼三文鱼帆立贝刺身 / 新鲜,师傅每件都切得好厚,帆立贝好新鲜弹牙,真系用左靓料新鲜食材,摆盘又精致,好值得加分- 渔道乐军舰 / 店员推介话几特别可以一试,可以一款菜式试几款军舰寿司,于是叫了一份试试。- 烧甲罗蟹及烧蚝 / 店员好贴心会系你面前帮你烧埋,绝对烧到刚刚好,甲罗烧既蟹膏、肉以及蟹子混埋一齐,绝对系爱蟹之人首选。蚝新鲜大只,鲜甜,新鲜到以为佢系店入面既大鱼缸到养住,好正!-什锦天妇罗 / 即炸,不油腻,有虾有瓜有鱼,好丰盛。我几钟意佢后尾应该同米粉炸过既摆设,食得又睇得,不错。总括而言,高质食材日本菜,环境气氛好,来庆祝以及同客食饭绝对唔错!有
位置在诺士佛台旁边,好就脚。
店员安排左四人座俾我地,坐得好舒服,阔落舒适。
野食叫左好快上

总括而言,高质食材日本菜,环境气氛好,来庆祝以及同客食饭绝对唔错!有好酒好菜。对呢间餐厅好高评价!
刺身
甲罗烧