2019-06-24 308 浏览
由于是日同朋友系金钟睇完戏之后,已经饿到唔想周围行......行过见到一间面铺,即刻冲左入去坐低。我同朋友随即一人叫左一碗米线医肚,我食清汤,朋友就食酸辣汤,仲叫左两款小食,包括蒜泥白肉同手拍青瓜!坐左一阵,饮品同小食无几耐就到左,首先试左佢既蒜泥白肉,厚实既腩肉配上蒜泥令人食欲大增,蒜味浓郁,亦没有其他食店那么油腻,黎再多都食得晒!而手拍青瓜既调味都系同出边咁上下味,但欣赏既系青瓜既爽脆同新鲜,唔会拍得太烂同太淋身。😍而食到半路,米线都要上线了!由于见到铺面上面既海报一直强调汤系佢地既强项,米线一到当然就系饮啖汤先啦,一饮落去就知应该无加任何味精,味道不会太咸,又不至于完全没味,反而比到我既系一种好清甜清新既味道,米线挂上既清汤非常味美,由于小弟好喜欢汤跟米线一起放进口,吃到最后只剩下不到十分一碗既汤,相信对我黎讲都好少可食碗面都饮到咁多汤,再加埋杯冻柠茶真系饮到成肚都系水。🤣最后系呢到铺面宽阔,又不会令人有焗促既感觉,真系岩晒购物完到呢到偈一偈脚,饮杯茶食碗面,补充完体力再行过!😋

下午茶
  • 蒜泥白肉