2022-09-30 576 浏览
米芝蓮一星泰菜!🌟Restaurant week dinner menu $788-• 前菜免治豬肉及蝦肉肉乾碎配菠蘿龍蝦,香茅及鮮耶絲佐檳榔葉黃豆蓉蘸醬配香脆米餅紅咖哩 泰國羅勒蒸帆立貝-• 主菜魷魚 墨汁炒蜜糖豆清邁番茄蘸醬 配泰國時蔬及炸豬皮紅咖哩老虎蝦 配泰國茄子及莞茜配泰國香米飯醃油甘魚沙律 配香茅及薄荷葉-位於大館內既泰國菜fine dining,裝潢簡單優雅,具空間感。每道菜色都好有新鮮感,即使係咖喱菜色,整體味道同以前食過既都唔一樣,味道更加精緻之餘,層次豐富。選用既海鮮質素很不錯,尤其係帆立貝、魷魚,肉質同鮮味都好滿意🥰 -• 甜品杯子蛋糕**蒸棕櫚糖椰蓉湯圓芒果糯米飯香茅茶-最有驚喜既係個杯子蛋糕,軟糯唔痴牙,杯子殼脆脆的,椰汁香濃,食落暖笠笠好舒服。湯丸煙韌得黎椰香更濃,個人覺得甜左d,但👦🏻覺得都好好食。芒果糯米飯椰汁甜度適中,糯米粒粒分明,軟硬啱啱好,芒果都甜但略乾唔夠多汁。食完甜杯歎番杯香茅茶,滿分~-Wine pairing x3 +$388Wine pairing x4 +$488我地尤其喜歡Keller 那支白酒,非常容易入口又fruity,果香十足,
米芝蓮一星泰菜!🌟

• 前菜
免治豬肉及蝦肉肉乾碎配菠蘿
龍蝦,香茅及鮮耶絲佐檳榔葉
黃豆蓉蘸醬配香脆米餅

芒果糯米飯
香茅茶

Wine pairing x3 +$388
Wine pairing x4 +$488
我地尤其喜歡Keller 那支白酒,非常容易入口又fruity,果香十足,甜度