同朋友难得夹到时间约食晚饭,就决定试试一间位于何文田的隐世cafe本身喺旺角收工,所以选择行过去 (大概行左10多分钟),后来发觉原来好近旺角东站的,比想像中易揾👍🏻👍🏻餐厅内的布置怀旧,水泥墙配上蓝色主调的涂鸦,几有feel🥰🍹Rose Lychee Soda卖相很美的一杯饮品,少女心爆发,好香荔枝味,而且味道够fresh,唔会太甜,仲有2大粒荔枝果肉添!而朋友叫的是Blue Curacao Lime Soda ,同样卖相很美~🦀香辣蒜片鲜蟹肉意粉 平时都好钟意食唔同种类的蒜片辣汁意粉,basic得黎又超好味,今次呢个加埋蟹肉,虽然份量唔多,但好香蟹味!🧀双色芝士焗薯条 本身以为咁多芝士会好腻,但越食越上瘾,除左double cheese佢仲加咗mayonnaise,虽然几heavy但真系好食!😝🥘牛肝菌杂菌意大利饭 对于一个唔太钟意食菇的人黎讲,呢个有惊喜呢!除左材料足,每粒饭都吸收哂汤的精华,饭粒入味又唔硬,好好食😋🦈菠菜三文鱼意大利饭 我同朋友都好钟意食三文鱼,呢个饭同样好食!口感creamy,啖啖三文鱼肉,正!😍

餐厅内的布置怀旧,水泥墙配上蓝色主调的涂鸦,几有feel🥰

🍹Rose Lychee Soda

🦀香辣蒜片鲜蟹肉意粉