餐厅: 五月星牛肉麵
资讯:

2019-07-29 91 浏览
素闻骆驼漆有唔少好野食,今次就同朋友试下位于3座11楼的五星月牛肉面啦一入到去,夜晚8点尼讲人流唔算多,可以俾我地静静咁倾下偈野食方面,我地叫左招牌红烧牛肉面,五月星拌面(古早味),加一个试管盐酥菇!红烧牛肉面汤头浓郁,面身烟韧有咬口,牛肉肉质煮得够腍又入味,不愧系招牌菜!至于五月星拌面就加入左鲁肉和菇类,面身同牛肉面一样咁烟韧有咬口,但酱汁就偏淡口!平时比较少见到盐酥菇,难得见到当然要一试!结果一试爱上个菇炸得几干身,同盐酥好夹!饮品方面,我地试左黑糖珍珠撞奶同埋水蜜桃绿茶!我一直好少饮黑糖饮品,因为好怕太甜嘅饮品,但呢个唔会好甜,我ok!虽然黑糖味唔算好浓,但啲珍珠补救番~ 啲珍珠好软腍,口感几特别!而水蜜桃绿茶就正正常常,冇咩特别!总结,呢间台湾菜性价比唔错,会再来!

一入到去,夜晚8点尼讲人流唔算多,可以俾我地静静咁倾下偈

招牌红烧牛肉面

五月星拌面  (古早味)

试管盐酥菇

平时比较少见到盐酥菇,难得见到当然要一试!结果一试爱上
个菇炸得几干身,同盐酥好夹!

饮品方面,我地试左黑糖珍珠撞奶同埋水蜜桃绿茶!
黑糖珍珠撞奶

水蜜桃绿茶
而水蜜桃绿茶就正正常常,冇咩特别!

总结,呢间台湾菜性价比唔错,会再来!
招牌红烧牛肉面
试管盐酥菇