2024-01-16 373 浏览
一向一边睇住表演一边品尝美食嘅日式铁板烧都唔便👀没霖到竟然能喺热闹旺角就可以吃到,而且价格亲民👏🏻🥗爆米花/沙律/前菜入座后可以一边睇现场即整嘅焦糖爆米花,一边食著蔬菜沙律+前菜开开胃😋热辣辣拉丝嘅焦糖,真系正到冇得顶😍不过要嗱嗱啉食,唔系既话等冻咗有痴埋一齐嘅风险🤣🦐带子/大虾/季节蔬菜铁板就喺面前,滋滋嘅声音让人迫唔及待😋食材经过铁板嘅炮制之后,里面竟然仲锁住咗水份,炮制过程中仲会加入小许调味,无论单食定系点搭配嘅酱汁都好正👍🏻🐮美国牛肉薄烧烧前会问钟意咩口感,我钟意嫩d😏牛肉包裹著炸蒜+葱,一啖落去可以感受到肉汁同埋满口嘅蒜香🤤🍚牛肉蛋炒饭米饭粒粒饱满已经充满食欲,混合三色椒一齐营养均衡又健康😝🍮台式仙草冻满满嘅小料四分天下,搅拌一起后每啖都系幸福感☺️食完先后知后觉,如果加上牛乳就仲正😆成餐落嚟食得超饱,我冇留意仲有中场休息,临近3点先入去,师傅都唔会烧得好赶,等我食得差唔多先开始下一样,食材唔会错失口感🥰

🥗爆米花/沙律/前菜

🦐带子/大虾/季节蔬菜

🐮美国牛肉薄烧

🍚牛肉蛋炒饭
米饭粒粒饱满已经充满食欲,混合三色椒一齐营养均衡又健康😝

🍮台式仙草冻

• 美国牛肉薄烧