2020-11-25
星期六中午同屋企人去左荃湾试左呢间新的火锅店呢间火锅店系大鸿辉21楼一出lift 要转右先见到间餐厅餐厅装修唔错 坐位都好阔 而且窗边卡位的照观唔错如果想一人一锅就可以坐中间卡位我哋一行3人选左最平的$98/90分钟任食$98 呢个选项有任食牛肉,猪肉同鸡肉而且每人仲有一客免费刺身同海鲜汤底呢到有好多唔同的选择 不过比较特别的系需要另外加钱咁我哋就选左基本汤底的蕃茄汤汤底大约落单后10分钟嚟到汤入面有好多蕃茄粒 味道唔会太酸或太咸 唔错想个汤好味啲可以去吧台拎啲粟米 同 冬瓜等等蔬菜落去一齐煲汤底嚟左后 店员即刻上免费的刺身同海鲜刺身方面有:三文鱼 - 味道同一般放题的差唔多左口鱼裙边 - 冇咩味 但胜左口感不差希灵鱼 - 正常赤贝 - 好爽脆 好鲜甜北寄贝 - 都有甜味 不错蝾螺片 - 鲜甜 好食海鲜方面:虎虾 - 好大只 爽口 唔错盲曹鱼片 - 爽口 不过冇咩鱼味 正常墨鱼 - 正常整来餐牌写有埋蛏子的 不过我哋呢碟没有 可能冇货挂整体免费海鲜同刺身都超出预期如果大家想任食呢2款可以加$128升级任食到任食的肉类:牛肉 - 望落几靓 唔会话好似一般火锅放题见到果啲好肥的 但可能因为
呢间火锅店系大鸿辉21楼
整来餐牌写有埋蛏子的 不过我哋呢碟没有 可能冇货挂
整体免费海鲜同刺身都超出预期
如果大家想任食呢2款可以加$128升级任食
到任食的肉类:
牛肉 - 望落几靓 唔会话好似一般火锅放题见到果啲好肥的 但可能因为太薄 食落冇咩肉味有少少失望 不过以平价火锅嚟讲算系唔错
猪肉 - 估唔到佢几好食 唔会好肥 无雪猪味 唔错
鸡肉 - 鸡肉都唔错 都滑 煮完唔会好硬
另外,无论系咩套餐都可以任食炸物,炸串同串烧
因为选项众多,我就只作整体评价
炸物:表现正常,粉酱唔算好薄好脆,不过亦唔算好厚
材料都新鲜,可以叫少少试下,推荐炸蕃薯仔
炸串:呢个一般般 粉酱比较厚 而且上面太多七味粉 试下就算啦
串烧:好食,唔会话烧到好干,可以再叫
比较推荐鸡皮(烧到似薯片),鸡肾
串烧炸嘢表现都正常,可以一试
不过上菜速度比较慢,建议一嚟就落左单先
除咗上面提到的食物之外,出面吧台有日式凉菜(如:螺,中华沙律),西式沙律菜,芝士等等提供
另外有青口,不同的丸同蔬菜,粉丝,乌冬果啲,罐装饮品
甜品有蛋糕(很一般,不需要试),生果,雪糕
呢一餐整体来说都唔错
呢个价钱嚟讲,意料之外竟然唔算伏,仲都几满意
另外,呢到服务态度都唔错,加分