2018-07-23 39 浏览
行过见到呢间意大利菜门口贴哂杂志专访同奖项, 决定入去试一试当时时间仍早, 人流唔算多呢间餐厅既黑松露菌酱意式马斯卡普芝士夹心比萨拎过奖, 除此之外都有好多大路菜色同甜品选择头盘当然要试下个黑松露菌酱意式马斯卡普芝士夹心比萨表面铺满芝士, 入面有黑松露碎, 好足料佢有个自家制提子醋去配黎食, 我觉得点左醋更加好食, 系一客好开胃既前菜南瓜蟹肉素翅汤呢个汤非常有水准!你见到碗汤入面咁足料就知好饮配汤既蒜蓉包好香好脆, 连锁西餐厅既蒜蓉包绝对比唔上炸软壳蟹粉浆比例适中, 食落香口又唔会太油伴碟既海鲜酱入面系有蟹子! 非常有gimmick香煎挪威三文鱼及比目鱼伴白酒忌廉汁两种鱼都好滑, 炸完亦都唔会太厚粉值得一赞既系个汁食到淡淡既酒香, 材料及比例一流香煎肉眼扒好大块, 好嫩又无筋有几款配汁可以俾你拣, 我拣左黑椒个薯蓉食得出系用薯仔mash而唔系用粉开黑牛估唔到系意大利餐厅都有啲咁经典既饮品面头个雪糕球唔错心太软朱古力布甸好好食 brownie唔硬, 一切开依然系流心配埋前面旧云呢拿雪糕唔会觉得腻呢间意大利菜虽然唔系高级fine dinning但绝对有fine dinning既水准想食到性

当时时间仍早, 人流唔算多

头盘当然要试下个黑松露菌酱意式马斯卡普芝士夹心比萨
表面铺满芝士, 入面有黑松露碎, 好足料

南瓜蟹肉素翅汤
呢个汤非常有水准!
你见到碗汤入面咁足料就知好饮

配汤既蒜蓉包好香好脆, 连锁西餐厅既蒜蓉包绝对比唔上

炸软壳蟹
粉浆比例适中, 食落香口又唔会太油
伴碟既海鲜酱入面系有蟹子! 非常有gimmick

香煎挪威三文鱼及比目鱼伴白酒忌廉汁
两种鱼都好滑, 炸完亦都唔会太厚粉
值得一赞既系个汁食到淡淡既酒香, 材料及比例一流

香煎肉眼扒
好大块, 好嫩又无筋
有几款配汁可以俾你拣, 我拣左黑椒
个薯蓉食得出系用薯仔mash而唔系用粉开

黑牛
估唔到系意大利餐厅都有啲咁经典既饮品
面头个雪糕球唔错

心太软朱古力布甸
好好食
 brownie唔硬, 一切开依然系流心
配埋前面旧云呢拿雪糕唔会觉得腻

呢间意大利菜虽然唔系高级fine dinning