2022-06-26 1147 浏览
晚上,9点左右好多舖头关咗门周围行吓,抬头望到丽姐厨房嘅bannerOpenRice嘅食评睇落都唔错,胆粗粗一个人上咗去食晚餐门口有提示到只收现金同埋6月逢星期六休息布置以书法画同植物为主,都有神像在内,环境布置相当舒服顺眼舖头里面都几多座位,环境舒适,够阔落晚餐人均最低消费为$80首先叫咗壶铁观音叹吓茶先本人就未食过羊嘅(怕腥同唔啱食会浪费)既然确认呢间系素食馆,唔会有羊肉,咁就试一试啦我另外配咗碗糙米饭🍚嚟捞吓汁点嘅萝卜羊腩煲好快就有得食捧过嚟,侍应帮我揭盖,啲汁系咁冒泡泡嘅,非常诱人第一时间,当然试咗个羊腩先,咬落去同肉嘅质感非常相似,完全唔觉得系似面筋或者斋有啲似牛丸嘅口感,都系弹牙好咬试埋啲配料,有枝竹、西芹、白萝卜、三色椒。枝竹索咗汁中嘅浓味,带啲黑椒香,好食白萝卜软硬适中,好清甜,略嫌有些少渣,好味食埋啲细细条嘅西芹,好refresh ,羊腩、腐竹都系浓味嘅情况下,佢有种清新嘅口感带咗俾我总结,呢个素菜味道同肉食餐厅有得挥,系唔错嘅选择,会再嚟帮衬😃
晚上,9点左右好多舖头关咗门

周围行吓,抬头望到丽姐厨房嘅banner

OpenRice嘅食评睇落都唔错,胆粗粗一个人上咗去食晚餐

门口有提示到只收现金同埋6月逢星期六休息

布置以书法画同植物为主,都有神像在内,环境布置相当舒服顺眼

舖头里面都几多座位,环境舒适,够阔落

晚餐人均最低消费为$80

首先叫咗壶铁观音叹吓茶先

2052 浏览

我另外配咗碗糙米饭🍚嚟捞吓汁

点嘅萝卜羊腩煲好快就有得食
萝卜羊腩煲

捧过嚟,侍应帮我揭盖,啲汁系咁冒泡泡嘅,非常诱人

萝卜羊腩煲

有啲似牛丸嘅口感,都系弹牙好咬

试埋啲配料,有枝竹、西芹、白萝卜、三色椒。

枝竹索咗汁中嘅浓味,带啲黑椒香,好食

白萝卜软硬适中,好清甜,略嫌有些少渣,好味

2022-06-26