2019-05-30
成日經過荃灣都見到呢間幾多人食,於是今日就決定試吓佢先!睇吓個餐單,發現除咗佢嘅招牌通粉原來都有好多唔同嘅選擇!我哋揀都揀唔落手,最後我都係決定咗叫佢嘅招牌番茄濃湯通粉配牛乳炒蛋再配個瑞士雞髀,而我朋友就叫咗個吉列豬扒配蛋治沙律,另外我哋都叫咗個焗芝士西蘭花同埋個菠蘿油成日食!先講下佢嘅招牌番茄濃湯通粉先,番茄味極重,而且個湯汁好濃郁,絕對唔會好水!怪唔之得見到好多人都食緊佢嘅通粉!值得一讚嘅係佢嘅招牌瑞士雞髀,好大一個而且雞皮唔會好厚,雞肉好滑,每食一啖都係啖啖肉,我想個瑞士汁調味剛剛好,鹹甜適中,相信男女老幼都鍾意!而我朋友嗰個吉列豬扒配牛乳炒蛋冶及粟米什果沙律都幾好,感覺上這一個好豐盛嘅小食拼盤,兩個牛乳炒蛋冶嘅蛋都非常之厚實,材料十足,份量對一個男人黎講都唔細,再加上個吉列豬扒真係好滿足,而個豬扒亦都炸得剛剛好,唔會好老好硬!另外,個芝士焗西蘭花對我來講唔算好太特別,不過鍾意食芝士味嘅朋友一定好喜歡!反而,我就好鍾意食佢嘅菠蘿油,佢塊牛油雖然好厚,但係一啲都唔覺得好油膩,而且我同朋友都覺得佢塊牛油有少少檸檬清香味,食落去完全冇罪惡感! 加上個菠蘿油嘅外皮香脆,裏面鬆軟唔使2秒我
另外,個芝士焗西蘭花對我來講唔算好太特別,不過鍾意食芝士味嘅朋友一定好喜歡!反而,我就好鍾意食佢嘅菠蘿油,佢塊牛油雖然好厚,但係一啲都唔覺得好油膩,而且我同朋友都覺得佢塊牛油有少少檸檬清香味,食落去完全冇罪惡感! 加上個菠蘿油嘅外皮香脆,裏面鬆軟唔使2秒我哋就K.O.左佢,大家記住如果要食嘅話一定要趁熱食啊!
都真係幾推薦大家可以嚟食呢一間茶記,位置方便而且價錢同食物質素來講真係相當高質!cp值好高!