2019-12-26
约左两位大学朋友在尖沙咁K11行街,行到攰,去食个下午茶,见到一间班㦸专门店就入去试下😁餐厅环境很光亮,可以睇到厨师即场煮野食,咁啱我两个朋友坐既位置系对住一个靓仔厨师,成段时间睇仔多个食野🤣餐厅的班㦸、甜品和餐饮都几好食,还有卖相都很讨好,难怪台台客人都攞部手机系咁影📸😂1. Tiramisu Pancake $98Tiramisu味好浓,每层班㦸都夹左cream,入口很幼滑,个人觉得系平时食既tiramisu升级版,唔需要蘸糖浆,因为本身已很甜👍🏻2. Original Souffle Pancake $85这个原味梳乎厘蛋香味很重,不太甜,非常松软,入口即溶,好似食紧空气咁,口感好正🤤另外加几多忌廉和糖浆,就视乎个人合味而定3. PAN de PAIN (French Toast) $85每一件多士都很厚身,煎得很松脆,不太甜。如果想食得甜少少,可以连外面铺住的焦糖拔丝一齐食;如果想要齐热和冷的口感,可以多士和雪糕一齐食,同样非常好味😋
1. Tiramisu Pancake $98
Tiramisu Pancake
Original Souffle Pancake
PAN de PAIN (French Toast)