2017-03-09 1049 浏览
之前系OPEN RICE睇下旺角有咩好食, 见到呢间任食韩烧, 于是今日放工同朋友黎试下先, 内裹装修有D西式, 每将枱都设有烧烤炉, 呢到分别有几种野食, 有刺身啦, 炸物, 汤类, 饭类, 和食前菜, 烧物就有: 野菜类, 海鲜类, 肉类, 仲有D饮品TIM.饮品我地叫左CC提子味, 哈..我第一次饮呢只味, 好饮呀, 好似巨蜂提子汁, 朋友就叫左自家制既凉茶, 哈哈可以无咁热气, 又不太甜, OK.一开波就紧系叫D剌身食下先啦, 有三文鱼啦, 马刀贝啦, 北寄贝啦, 章鱼啦, 甜虾同带子, 全部刺身都OK, 所以都叫左几转, 哈哈.YEAH, 可以烧啦, 首先店员会将牛油纸放左炉上, 一来就唔会痴底, 二来又容易D洗, 几好㖞, 我地叫左翠肉瓜同南瓜, 海鲜就叫左虎虾, 都好大只下架, 肉质都好弹牙, 仲有大大粒带子, 多春鱼同芝士麻吉烧, 由于有牛油纸系到, 所以D多春鱼都可以烧到好靓, 唔会烂哂, 哈哈, 正!!熟食我地叫左炸虾天妇罗, 南瓜天妇罗, 同埋好甜既一口番薯, 仲有饺子, 不过饺子就炸得干干地. 哈哈仲叫左一细细碗既清汤乌冬, 同埋辣味螺肉.肉类主要牛为主, 值得
肉类主要牛为主, 值得一赞既系羊架, 味道调交得都几好, 又唔会覆盖哂D羊味, 又够淋身, 而牛一定要食一口和牛, 枱面仲有支调味料比你加埋落去烧, 但唔落都已经好味, 仲有牛舌牛肋肉都OK, 唔会鞋, 仲有就系猪颈肉同鸡翼, 鸡翼值得一赞既系已一开二, 食起黎劲方便, 同埋容易熟D.
哈哈...食埋呢个甜品就真系满足哂啦, 我地叫左绿茶雪糕.
2017-03-05