2016-05-11 550 浏览
今日黎到呢间用鸭做汤底黎打边炉,一开始唔驶多讲,饮左个汤先,好浓郁既鸭汤,好饮无味精。睇睇餐牌,有鸵鸟肉,即点,因为唔多餐厅有,果然好好味,好嫩口,重点左脆脘片、炸鱼皮、澳洲带子、醉鸡丸、鲜虾丸、蜂巢豆腐同一d 菜。脆脘片同炸鱼片都唔错,几脆几新鲜;澳洲带子亦新鲜,只系不是太厚,厚d既话口感一定重好,醉鸡丸一上黎,有个牙签整既旗仔写住小心烫口,觉得好奇怪,因为鲜虾丸都无,原来食左先知系老板细心既举动,醉鸡丸咬落去系有汁架,重好多添,有酒味,好特别,好好食,唔知大家有无食过蜂巢豆腐,其实系将新鲜豆腐放入冰格,雪冻左之后再煮熟黎食,豆腐有一层层既口感,好特别,所以今次见到有即点。总体黎讲,呢间鸭煲边炉d用料好新鲜同都真材实料,非常值得一试!
2016-05-10