2023-08-22 68 浏览
同朋友黎到Mint Thai House-薄荷叶泰国菜 食饭首先,我去到门面都好靓,仲可以座出面食住烟食野加饮野👍餐厅装修以暗调为主调,泰国的风格,适合同闺密朋友们一齐打卡,而且环境干净宁静,是一个聚会倾偈好地方,老板都好好招呼1.泰式珍珠菜肉碎汤汤系新鲜即煮唔会系保温炉保温预先煮定,汤唔盐同厨师都好足料好多珍珠菜,味道好清甜👍2.马拉盏通菜马拉盏味唔会炒得好咸,其实每次出亲去食都会好油但佢炒出黎既油同咸比出边冇咁夸张,不妨一试!3. 红咖哩鸡红咖哩真系 唔系间间做得好食,食得出系厨师自己煲出黎既咖哩,并唔系咖哩砖煲,系用多种香料煲出黎,唔会食到口干4.薄饼(4块)食咖哩既必点薄饼,因为佢做既薄饼好脆同唔会好多油,佢打破我对薄饼认识,平时食既都好油5.招牌火焰烧鸡话明火焰鸡边会冇火呢😂职员在点火前仲会清楚要唔要影相,呢个鸡好有惊喜唔系得个样仲好好食,调味好好,好入味系经调味再煮6.冬阴功海鲜炒饭呢个饭黎到我同我朋友都呆一呆,因为系大份比起出面既唔系细细份,而佢系用新鲜煲既冬阴功汤即炒所以好入味,而且所有海鲜冇雪味系用新鲜食材7. 一番搾 - 水蜜桃啤酒好香好有水蜜桃味又唔会抢左啤酒味,
首先,我去到门面都好靓,仲可以座出面食住烟食野加饮野👍

1.泰式珍珠菜肉碎汤

2.马拉盏通菜

3. 红咖哩鸡

4.薄饼(4块)

5.招牌火焰烧鸡

6.冬阴功海鲜炒饭

7. 一番搾 - 水蜜桃
啤酒好香好有水蜜桃味又唔会抢左啤酒味,易入口带一点点甜

最后我同朋友饮住酒慢慢食倾计,职员都唔会系赶住打发你走,系一个好chill 既地方
泰式珍珠菜肉碎汤
红咖喱鸡