2024-09-20 346 浏览
假期去左三点三食晚餐,6点到,唔洗等位可以直入(入面已经坐满八成人),4个人安排左梳化位。 同其他餐厅一样,用QR code 叫野餐,自助斟水(净系得热水)同拎餐具。整体环境舒服,因为成间餐厅都好open, 所以感觉唔太嘈,空间感都好够!其中叫左铁板杂扒,上桌时望到香肠好大条,仲有肉类包括猪肉、鸡肉同埋烟肉,还有最底放左薯条(薯条好脆,即炸),配上烧汁(如果汁多啲更好🤭)。另外试咗喇沙,喇沙d汤底香浓,味道十足。汤底有一种特别的香料味,带点微辣,令到我一饮就想多饮几口。里面还有新鲜的海鲜,如虾、蛋,同埋豆卜,豆卜吸晒海鲜的鲜味融合得非常好,成碗米线都食晒!整体来讲,呢间餐厅的铁板杂扒和喇沙都非常出色。无论是肉类的鲜嫩还是汤底的香浓,都是值得一试的美食。同埋餐厅menu有好多唔同选择,最啱同朋友食饭,又个个想试唔同野食!

三点三杂扒
2024-09-18