2011-09-03 182 浏览
今日家姐放工打俾我,问我想食乜,我就叫佢去买豪大大鸡排,谂住要嚟𩠌公仔面。之后家姐返到屋企,一开门口我就闻到好香噜!搾上手仲热辣辣添!正!未等家姐煮好公仔面我就开始食嘞。唔~咬落个炸皮好弹牙,好系台湾饮食文化一贯QQ嘅作风!但系就冇想象中咁好味~可能之前闻落实在太香,俾咗个错觉我~哈哈食咗1/4已经觉得饱饱地(因为唔系太肚饿),就切开一半同家姐SHARE。心谂:嘻嘻,下面个半块应该都系骨,俾我食晒啲肉,呵呵~之前去士林夜市食系咁,以为咁大块全部都系肉,点知有一半系骨。点知今次食,佢得1/5系骨!正!但系,佢嘅价钱系台湾嘅一倍~食完个鸡排,我连面都冇食~饱到~哈哈唔~总括而然,未食过嘅人真系可以试下。不过我谂我未必会再帮衬,因为讲真系几肥,我谂食晒一块有三四碗饭嘅热量。今次都系抱住食过就算嘅心态嚟品尝。嚟大围踩单车嘅朋友,食豪大大鸡排再加珍珠奶茶,好台湾风味噶呢~哈哈
心谂:嘻嘻,下面个半块应该都系骨,俾我食晒啲肉,呵呵~
食完个鸡排,我连面都冇食~饱到~哈哈

唔~总括而然,未食过嘅人真系可以试下。
今次都系抱住食过就算嘅心态嚟品尝。

2011-09-03
外卖自取